Aantal vacatures ervaren aangiftemedewerker is hoog

Aantal vacatures ervaren aangiftemedewerker is hoog

Het aantal vacatures voor ervaren aangiftemedewerker is enorm hoog op het moment. Riep men jaren geleden dat in de 2016, de aangiftemedewerker verleden tijd zou zijn. Door automatisering van het aangifte proces, weggevaagd. Nou, niets lijkt minder waar te zijn.

Anno 2022 is de vraag nog steeds enorm. Kennelijk heeft de oprukkende automatisering tot op heden weinig invloed op deze functie. Vooral de vraag naar ervaren aangiftemedewerkers is stevig. Het aantal vacatures stapelt zich op.

Bekijk hier onze aangifte medewerker vacatures

Tax compliance NOB kantoor Amsterdam

Vacature tax compliance NOB kantoor Amsterdam Ben jij stoer genoeg…

Aangiftemedewerker Capelle aan den IJssel

Aangiftemedewerker Capelle aan den IJssel Voor een toonaangevend kantoor zijn…

vacature aangiftemedewerker fiscaal kantoor Amsterdam

Vacature aangiftemedewerker fiscaal kantoor Amsterdam Werken bij het leukste kantoor…

Aangiftemedewerker MKB praktijk Den Haag

Referentienummer: 08824 Onze opdrachtgever Voor dit mooie MKB accountants- en…

Vacature aangiftemedewerker parttime MKB kantoor Hilversum

Vacature: Aangiftemedewerker parttime MKB kantoor Hilversum Werken bij een jong…

Aangiftemedewerker internationale praktijk Den Haag

Referentienummer: ADSR07676 Onze opdrachtgever Onze relatie is een kantoor dat…

 

 

Waarom is de aangiftemedewerker zo moeilijk te vinden?

Dat heeft een tweetal redenen. Ik zal ze per punt omschrijving:

Startende aangiftemedewerker wil adviseren

WO-er die starten in de aangiftepraktijk maken alleen een overstap naar een (meer) adviesfunctie. Deze groep fiscalisten groeit dus niet door tot ervaren aangiftemedewerker. Als men overstapt is dat vaak alleen voor een functie in de adviespraktijk (eventueel met de bijbehorende hoeveelheid aangiftewerk dan wel reviewwerk). Overigens geldt dit ook voor vele HBO-ers. Overigens is een vacature compliance tax vaak hetzelfde als een vacature aangiftemedewerker qua inhoud.

De ervaren aangiftemedewerker

Deze groep zit vaak bij de grotere kantoren en is niet heel gevoelig voor werkmentaliteit en cultuur. Daarnaast hebben ze vaak zeer goede arbeidsvoorwaarden. Wat ook opvalt is dat deze groep vaak een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit geniet. Men zit goed; zowel qua werkzaamheden als arbeidsvoorwaarden. Waarom zou je dan overstappen naar een ander (kleiner) kantoor? Zeker als je weet dat het salaris en arbeidsvoorwaarden vaak een probleem opleveren?

Aangifte medewerker salaris

Het salaris van een aangiftemedewerker is best goed. In het begin van je loopbaan is het salaris niet zo hoog als een fiscaal adviseur, maar toch erg prettig. Ben je een ervaren aangiftemedewerker die zich bezighoudt met de complexe VpB aangiften, dan kan je salaris fors zijn.

Aangifte medewerker salaris van €6.000,- of €7.000,- bruto op fulltime basis is zeker niet vreemd. Zeker als je als ervaren aangiftemedewerker in de gemende praktijk werkt (een combinatie van nationaal en internationaal werk).

Kortom, een beroep waarmee je goed verdient. Neem daarbij dat er een chronisch tekort is aan ervaren aangiftemedewerkers. Dan zit je voor de toekomst goed!

Hoe trek je een aangiftemedewerker aan?

Als kantoor zal je op een goed moment water bij de wijn moeten doen, wil je de aangiftepraktijk bezet houden of hebben. En dat betekent beter belonen en inspelen op de behoefte aan zelfstandigheid en flexibiliteit voor deze doelgroep. Voordeel is wel dat ‘de aangiftemedewerker’ loyaler is dan de adviseur.

Aantal vacatures ervaren aangiftemedewerker is hoog

Natuurlijk kan je als kantoor ook eeuwig blijven wachten op de droom kandidaat, maar dan riskeer je wel dat je je huidige personeel uitput; het werk neemt immers niet af en je team raakt uitgedund. Wat doe je als er nog één vertrekt of langdurig ziekt wordt (door de werkdruk)?

Het is nu tijd voor actie! Aan de slag. Het is dan ook verstandig om je eisen bij te stellen. Dan maar een aangiftemedewerker die nog niet veel VpB ervaring heeft. Of teveel ervaring heeft. Denk ook eens na over het aantal uur per week. Er zijn met name ervaren aangiftemedewerkers die 3 dagen in de week willen werken. Laat deze doelgroep niet liggen!

Wil je doorpraten over dit onderwerp? Stuur Martijn Betgem, recruiter fiscaal een app voor het maken van een afspraak: 06 107 558 75.

Bel ons of stuur direct een e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nog meer interessante blogs lezen? Bekijk dan ook de onderstaande blogs:

Benieuwd wat Adviesgroep '88 voor je kan betekenen?