Vacature compliance tax

Compliance = aangifte

Binnen de fiscale praktijk is ‘compliance’ een chique woord voor ‘aangifte’. Een woord dat vaak bij de B4 wordt gebruikt als het om aangifte-werk gaat.

Wat houdt compliance in?
Compliance is het samenstellen van aangiften. In de compliance praktijk worden vooral aangiften inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VpB) samengesteld. Uiteraard worden de samengestelde aangiften nagekeken door een ervaren collega.

Wat houdt een vacature compliance in?

Grofweg bestaat de vacature compliance uit twee soorten. Bij de ene compliance vacature ligt de focus vooral op het samenstellen van de aangiftes, bij de andere compliance vacature stel je aangiftes samen en verzorg je ook advieswerk. Deze laatste noemt men ook wel de vacature compliance+. Je kunt je voorstellen dat je tijdens het samenstellen van aangiften, punten voor advies tegenkomt. Deze ‘adviespunten’ worden vaak door de samensteller, bij een fiscaal adviseur neergelegd. Maar bij de vacature compliance+, zorgt deze medewerker zelf voor het advies.


Inhoud van de vacature:

  • verzorgen aangiften IB
  • verzorgen aangiften VpB
  • reviewen complexe aangiften
  • bewaken uitstelregeling
  • contact onderhouden met de Belastingdienst
  • signaleren adviesmomenten

Welke opleiding heb je nodig voor de vacature compliance?

We zien dat zowel medewerkers met een WO als een HBO achtergrond in de compliance praktijk werken. Overigens, bij de B4 zie je ook wel medewerkers die een totaal andere achtergrond hebben qua opleiding. Dit zijn medewerkers die een interne opleiding krijgen die volledig gericht is op het verzorgen van aangiften IB of VpB. De B4 doen dit om het chronische tekort aan compliance medewerkers het hoofd te bieden. En dat werkt goed. Lees mijn artikel over het tekort aan aangiftemedewerkers.

Welke vacatures hebben we binnen de compliance praktijk?

Is werken in de compliance leuk?

Tja, dat is lastig aan te geven. Er zijn medewerkers die het enorm leuk vinden en er zijn medewerkers die dit werk graag zo snel mogelijk willen verlaten. Veelal zijn het juist de ‘economisch gerichte’ medewerkers die het werk leuk vinden. Het cijfermatige van het werk trekt hun aan. De ‘juridisch gerichte’ medewerkers vinden het compliance vak vaak minder interessant.

Het is om meerdere redenen interessant om contact op te nemen met ons bureau. We hebben niet alleen ruim 30 jaar ervaring, maar werken ook deskundig en snel. Transparantie en betrouwbaarheid zijn ons op het lijf geschreven. De juiste begeleiding in je volgende stap naar een eerste of nieuwe baan zet je daarom met succes dankzij onze expertise en bemiddeling.

Kom gerust eens praten en ervaar zelf wat wij voor je kunnen doen!

Geschreven door Martijn Betgem, recruiter Tax.

Bel ons of stuur direct een e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.