Wel of niet promotie op het werk?

Wel of niet promotie op het werk?

Met het nieuwe jaar in het oog, speelt voor veel accountants en fiscalisten het ‘promotie vraagstuk’. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of in het midden; het blijft altijd een spannend en ondoorzichtig verhaal.

Ik snap het niet, ik heb alleen maar goede beoordelingen!

Promotie heeft natuurlijk direct te maken met ‘kunnen en gunnen’. En dat zie je terug in de je beoordeling(en). En toch kan het zijn dat je met geheime krachten krijgt te maken die niets van doen hebben met je beoordelingen of prestaties. Om ‘aan boord’ te komen speelt meer mee dan alleen prestatie. Zo is het soms belangrijk dat je bij de juiste partner, in het juiste daglicht staat. Zo niet, dan wordt promotie vrijwel onmogelijk, zonder dat je je hiervan bewust bent.

Slechte timing

Soms is de timing gewoon niet goed voor een promotie. Dit kan te wijten zijn aan economische factoren, veranderingen in de bedrijfsstructuur of andere factoren buiten de controle van de werknemer. Denk aan de vele overnames door Private Equity, welke een hele andere agenda hebben. Misschien praat jouw werkgever wel met PE en ‘mogen’ ze even geen promoties toezeggen.

Wel of niet promotie op het werk?

 

Nieuwe collega

Je promotie gesprek komt eraan en de ruimte boven je is er. In the pocket, denk je. Maar tijdens het gesprek word je meegedeeld dat er per 1 januari een nieuwe collega gaat starten. Voorlopig is hun probleem dus opgelost. Dit is een duidelijk signaal dat je wellicht eens buiten kantoor moet gaan kijken.

Je hebt een rood kruisje achter je naam, maar ze houden je graag aan!

En dat is logisch. Want zie maar eens een nieuwe accountant of fiscalist aan te trekken. Overigens kan het rode kruisje over iets gaan dat door een ander kantoor als een futiliteit wordt beschouwd. Eenmaal besmet? Dan begint het vooruitschuiven van je promotie. Net zo lang totdat je zelf wel om je heen gaat kijken. En dat scheelt je werkgever een hoop gedoe en geld.

Wil je doorpraten over dit onderwerp? Stuur Peter A. Tijssen, senior-recruiter accountancy een app voor het maken van een afspraak: 0653 – 911545

Nog meer interessante blogs lezen? Bekijk dan ook de onderstaande blogs:

Benieuwd wat Adviesgroep '88 voor je kan betekenen?