Vacature ervaren fiscalist

Vacature ervaren fiscalist?

Een ervaren fiscalist bekijkt vacatures natuurlijk op een andere manier dan een fiscalist met 1 of 2 jaar ervaring. Je zou kunnen zeggen dat de ervaren fiscalist, tussen de regels doorleest. Hij of zij is immers gepokt en gemazeld en is veel minder gevoel voor fraaie termen als; modern, flexibel en prima balans tussen werk en privé.

Naar mate je langer meeloopt weet je dat het gras niet altijd groener is bij de buren. Daarnaast speelt mee dat een ervaren fiscalist, meer kennis heeft van de kantoren in de regio.

Een vacature moet dus wel zeer goed beschreven zijn, wil een ervaren fiscalist geïnteresseerd raken.

Wat ga je doen als ervaren fiscalist?

Vacatures zijn vaak summier qua informatie. Wat zegt de onderstaande inhoud van de vacature immers? Vaak roept een dergelijke opsomming eerder vragen op dan ingestuurde cv’s.

Wat ga jij doen?

• Je adviseert je klanten op een breed spectrum.
• Je bent klankbord door je collega accountants en bouwt mee aan de fiscale praktijk.
• Je bent sparringpartner voor je klanten.
• Je coacht een junior.

Bekijk Een aantal van onze belastingadviseur en fiscalist vacatures

Vacature fiscalist vaktechniek MKB Nijmegen

Vacature fiscalist vaktechniek MKB Nijmegen Onze relatie voert zowel een…

Vacature fiscalist MKB kantoor Amsterdam

Vacature fiscalist MKB kantoor Amsterdam Een prachtige vacature bij een…

fiscalist MKB praktijk Haarlem

Referentienummer: AD08828 Onze opdrachtgever Dit mooie kantoor in de regio…

Vacature ervaren fiscalist?

Focus ervaren fiscalist anders dan van de junior fiscalist

De focus van een ervaren fiscalist bij het vinden van een passende vacature is anders dan die van de junior fiscalist. De ervaren fiscalist let veel meer op de aansluiting met privé en wil vaak ‘alleen’ zelfstandig adviseren en relatie onderhouden met de klant. Ook meedenken op grote lijnen vindt deze doelgroep belangrijk. Een focus op doorgroeien is er vaak niet meer bij. Dit houdt de jongere fiscalist juist bezig, met de daarbij verlangde begeleiding. Ook vindt de jonge fiscalist, jonge collega’s belangrijk.

“Is deze ervaren fiscalist wel ambitieus?”, is vaak de vraag

Op het moment dat ik het profiel van een ervaren fiscalist met mijn opdrachtgever doorspreek, krijg ik vaak de vraag of deze fiscalist wel ambitieus is. De ervaren fiscalist heeft vaak geen ambitie om partner te worden en richt zich op ‘leuk werken’ (zelfstandig adviseren + klantencontact).

Ik leg dan uit dat de ervaren fiscalist absoluut ‘ambitieus’ aan de slag gaat met zijn adviespraktijk en klanten. Daar zit voor de ervaren fiscalist de lol in. En vaak met een grote mate van verantwoordelijkheid. Kortom, de ambitie om partner te worden, maakt je niet per se een betere adviseur!

Nog meer interessante blogs lezen? Bekijk dan ook de onderstaande blogs: