Werken als Accountant of Fiscalist op de Nederlandse Antillen

Al sinds ruim 15 jaar werven wij Accountants en Fiscalisten voor accountants- en belastingadvieskantoren op de Nederlandse Antillen. Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling op junior en seniorniveau voor uitsluitend vaste functies.

Onze dienstverlening en aanpak voor vacatures op Curaçao, Aruba en Sint Maarten verschilt niet van onze werkwijze hier in Nederland. Wij streven altijd naar de beste match. Een goede begeleiding van de kandidaat staat tijdens de gehele procedure centraal.

Waarom werken op de Nederlandse Antillen als Accountant of Fiscalist?

Wonen en werken op één van de prachtige eilanden Curaçao of Sint Maarten is voor velen een droom. Maar bezint eer gij begint! Een emigratie is meer dan alleen een verhuizing naar en ander land. Er is sprake van andere gewoontes, wetten en regelgeving. Het vaktechnische niveau van de werkzaamheden is uitstekend daar hoef je niet aan te twijfelen.

Kortom, vakantie is iets anders dan wonen en werken op één van de eilanden. Dat is iets wat je je goed moet realiseren. Het is dan ook aan te raden je plannen met familie en je eventuele partner te bespreken.

Het grote verschil is dat vanwege de omvang van de kantoren je werkzaamheden breder van aard zijn dan hier in Nederland. Maar hoe gaaf is het om na een week hard werken de vrijmibo op het strand te drinken met je collega’s en plannen te maken voor het weekend. Of plan een lang weekend en boek een trip naar Venezuela, Bonaire of Miami. Allemaal prima te vliegen tegen lage tarieven.

Waarom gaan wonen en werken op Curaçao of Sint Maarten?

Iedere kandidaat die wij spreken heeft zijn eigen beweegreden om die overstap te maken. Gekscherend zeggen wij wel eens op kantoor: wat is de meest ideale kandidaat voor de Nederlandse Antillen? Een werkeloze registeraccountant, zonder relatie die onder een brug woont.

Gekkigheid, maar je snapt de setting. Als je drie kinderen hebt in schoolgaande leeftijd en je moet hier een koophuis achterlaten, dan is dan ‘anders’ dan wanneer je geen kinderen hebt en een huurhuis.

Werken als Accountant of Fiscalist op de Nederlandse Antillen

De top vijf redenen dat kandidaten bij ons komen voor een stap naar Curaçao of Sint Maarten?

 1. Roer omgooien (professioneel of privé)
 2. Zoeken een betere balans tussen werk & privé
 3. Zon & Zee
 4. Buitenlandervaring opdoen
 5. De liefde achterna

Als recruiters moeten wij weten wat je drijfveren zijn als je op zoek bent naar een vacature als fiscalist of accountant op Curaçao, Sint Maarten of Aruba. Staat je partner er achter, je kinderen? Want je wisselt niet gewoon van baan. Je leven wordt compleet anders. Je gaat ergens anders wonen, recreëren, vrienden maken, sporten, meer reizen etc. Dus die beslissing moet je weloverwogen nemen. Bedenk ook goed dat je wellicht je vader of moeder achterlaat. Wat doe je als één van hen, hulpbehoevend worden?

Wij zullen je samen met onze lokale partners bijstaan op die reis. Het 24/7 aan staan, zoals in Nederland, kennen we niet op de Nederlandse Antillen. Er heersen andere gebruiken, veel is anders georganiseerd, dat heeft zijn charme en daar moet je in mee veren.

Laat je mee voeren in de andere cultuur en laat je schaatsen & regenjack thuis in de opslag, want die heb je de komende jaren niet nodig. Aanpassen is het toverwoord, dan ga je een geweldige tijd tegemoet als accountant of fiscalist!

Kan je als Nederlander gewoon op Curaçao of Sint Maarten gaan wonen?

Ja dat kan zeker. 180 dagen so wie so. Maar als je langer wil werken dan heb je een werkvergunning nodig. Officieel noemt de overheid deze vergunning de ‘Verklaring van Rechtswege’, maar iedereen heeft het over de werkvergunning. Hier vraag je deze aan: https://permit.immigrationcur.org. De kosten bedragen om en nabij de 300 euro.

Als je ongeveer weet wat je budget is om te wonen op Curaçao, Aruba of Sint Maarten, dan kun je gaan rondkijken wat er in jouw prijsklasse zoal beschikbaar is. Grote valkuil hierbij als je gaat zoeken terwijl je nog in Nederland woont: op Curaçao zul je andere wensen voor je woning hebben dan in Nederland!

Waar je onder andere aan moet denken als je gaat wonen op Curaçao of Sint Maarten?

Op Curaçao, Aruba en Sint Maarten zul je veel meer buiten je huis leven dan binnen. Uiteraard omdat het heel het jaar heerlijk weer is, kun je altijd buiten eten en recreëren. Je woonkamer hoeft dus geen balzaal te zijn. De overkapping in je tuin is belangrijker.

Niet belangrijk is de afstand tot winkels, scholen etc. Curaçao en Sint Maarten zijn allebei echte auto-eilanden, alles doen ze met de auto. De reden hiervoor is heel simpel, het is vaak snel te heet om te fietsen. Dus als je toch in de auto stapt, dan is het ook minder van belang om dichtbij alle voorzieningen te wonen.

Op de Nederlandse Antillen kopen of huren krijgen wij vaak als vraag?

Eigenlijk is ons advies om so wie so altijd eerst een woning te gaan huren als je naar Curaçao of Sint Maarten emigreert. De reden voor dit advies is vrij simpel: Er zijn veel factoren die er voor kunnen zorgen dat je er al na een paar maanden erachter komt dat je toch net niet de juiste woning of de juiste wijk hebt gekozen.

Als je dan de woning gekocht hebt, dan is het uiteraard lastiger om er weer van af te komen dan wanneer je de woning gehuurd hebt. (tip van de week: check of het incl. de kosten voor water & elektriciteit is 😉)

Bij welke accountantskantoren op Curaçao en Sint Maarten kun je gaan werken?

Er zijn verschillende kantoren uit de Big Four actief. Maar ook GT, BakerTilly en vele kwalitatief goede kleinere accountants- en administratiekantoren. Vaktechnisch staan deze kantoren ook onder toezicht. De NBA werkt samen met de Dutch Caribbean Accountants Association (DCAA), de vereniging voor accountants op Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Zij stelt zich ten doel om een goede beroepsuitoefening te bevorderen, de belangen te behartigen van alle leden, de kwaliteit van de verslaggeving op het gewenste niveau te houden en de instroom van het beroep te stimuleren.

Alle Registeraccountants, Accountant-Administratieconsulten, maar ook Certified Public Accountants (CPA’s) en leden van nationale accountantsorganisaties die lid zijn van het IFAC, en woonachtig zijn op deze eilanden kunnen een aanvraag indienen om lid te worden van deze vereniging.

Wij kennen de ins en outs van de kantoren, hun vestigingen, het management, de stand van automatisering etc. Net zoals in Nederland eigenlijk.

Bel ons of stuur direct een e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nog meer interessante blogs lezen? Bekijk dan ook de onderstaande blogs:

 • Salaris accountant AA
 • Salaris accountant RA
 • Waarom anoniem solliciteren?
 • Vacatures belastingadviseurs
 • Dit is de hoeveelheid uur die je echt zou moeten werken
 • Vacatures fiscalist
 • Salaris belastingadviseur en fiscalist
 • De zegeningen van een burnout
 • Vacatures ervaren aangiftemedewerken
 • Vacatures belastingadviseur

  Adviesgroep ’88 houdt al sinds begin 2010 kantoor op Curaçao. Een uitdagende markt die vaak wordt onderschat qua niveau. Het barst van de grote internationale ondernemingen! Veel gespecialiseerde opdrachten, in de audit maar zeker ook in de fiscaliteit. Wij zijn er trots op dat we een interessante  positie innemen op de Nederlandse Antillen, want we bedienen naast Curaçao ook Aruba, Bonaire en Sint Maarten. We gaan graag in gesprek met je over de opportunities daar en willen alle kennis met je delen.  En al helemaal als je een vacature zoekt als Accountant AA / RA of als Fiscalist op Curaçao!

  Voor meer informatie over de vacatures op Curaçao kun je contact met ons opnemen via info@groep88.nl of door contact op te nemen via het contactformulier. We zien ernaar uit van je te horen! Het is om meerdere redenen interessant om contact op te nemen met ons bureau. Niet alleen voor deze vacatures van accountant te Curacao. We hebben meer internationale vacatures (Dubai, Qatar en Luxemburgse firms komen regelmatig langs met vacatures bij ons). 

  Transparantie en betrouwbaarheid zijn ons ook op het lijf geschreven. De juiste begeleiding in je volgende stap naar een eerste of nieuwe baan zet je daarom met succes dankzij onze expertise en bemiddeling. Kom gerust eens praten (mag uiteraard ook per Zoom, WhatsApp videocall, Teams, Google Meet of Skype :-)) en ervaar zelf wat wij voor je kunnen doen!

  Als sponsor zijn we ook te vinden op AOL

  Bel ons of stuur direct een e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

   


  Let op: deze tekst is echt uitsluitend om bij Google in een goed blaadje te komen. Geen aandacht verder aan besteden! Maar als je een vacature zoekt als registeraccountant op Curaçao kun je kiezen uit  Willemstad, Bonaire, Sint Maarten, Philipsburg Caribean, tropische eilanden, little Curaçao, Little Bonaire.