Vacatures fiscalist family office

Gezin en bedrijf in beeld!

Fiscale praktijken in heel Nederland zijn natuurlijk onderhevig aan tendensen en ontwikkelingen. Dat komt mede door het feit dat accountants- en belastingadvieskantoren altijd op zoek zijn naar een vlottere behandeling van bepaalde klanten. Steeds vaker zien we bij kantoren de zogenaamde ‘family office’ waar de fiscalist en accountant zich richten op een niche binnen de clientèle. Wij zetten hieronder uiteen wat een family office of desk inhoudt en welke vacatures voor een fiscalist we daar zien.

Op deze pagina, ga ik in op a) het fenomeen family offices en b) wat dat betekent voor de fiscale praktijk. Uiteindelijk sluit ik af met een aantal passende vacatures!

Family Office: wat houdt het in?

De family office praktijk richt zich mooi gezegd op het snijvlak van privé en zakelijk. Je zou kunnen daar waar jouw bedrijf, jouw privé situatie (en vermogen) raakt. En natuurlijk andersom; privéomstandigheden kunnen grote invloed hebben op je bedrijf. Fiscalisten en accountants die in de family praktijk werken, richten zich op alle specifieke zaken die hierbij komen kijken. Daarbij richten ze zich op de ondernemer en het gezin.

Op welke onderwerpen ligt de focus binnen deze praktijk?

  • Bedrijfsopvolging
  • Familie versus Bedrijf
  • Belastingaangiftes en -advies
  • Huwelijk en Echtscheiding
  • Vermogen en Pensioen
  • Ziekte en Overlijden

Vacature belastingadviseur


Inleven en vertrouwen!

Werken binnen de family office praktijk of desk betekent inleven en bijstaan. Immers, je kent de zakelijke als de privé situatie van je klant. En dat betekent dat je vrijwel alles voor je klant kan doen. Het kan zelfs zo zijn dat je voor je klant zeer privé gerelateerde zaken behartigt zoals het bewaren van inlogcodes. Je bent dus veel meer dan een adviseur. Eigenlijk ben je een vertrouwenspersoon. Daarnaast is het voor de fiscale praktijk belangrijk dat je ook kennis hebt van estate planning/ financiële planning. En dat zie je dan ook terug in de vacatures voor fiscalisten.

Vermogende families vertrouwen steeds vaker op de ‘family offices’ die accountants- en belastingadvieskantoren bieden. Doel daarbij is de vele aspecten van het vermogensbeheer van een familie in goede banen leiden. Complexe juridische en fiscale kwesties spelen hierbij een hoofdrol.

Welke vacatures hebben we binnen de family office praktijk?

Het is om meerdere redenen interessant om contact op te nemen met ons bureau. We hebben niet alleen ruim 30 jaar ervaring, maar werken ook deskundig en snel. Transparantie en betrouwbaarheid zijn ons op het lijf geschreven. De juiste begeleiding in je volgende stap naar een eerste of nieuwe baan zet je daarom met succes dankzij onze expertise en bemiddeling.

Kom gerust eens praten en ervaar zelf wat wij voor je kunnen doen!

Bel ons of stuur direct een e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.