Vacatures estate planning

Estate planning draait om ‘vermogen’

Het woord ‘Estate’ komt uit het Engels en staat voor nalatenschap. En daarmee is de lading van dit onderwerp direct gedekt. Estate planning is het ‘plannen’ van de nalatenschap. De estate planner adviseert zijn of haar klant op juridisch en fiscaal gebied als het gaat om a) de overgang en b) het in standhouden van (familie)vermogens. Vaak denkt men bij estate planning aan ‘wat er moet gebeuren’ nadat iemand is overleden, maar dat doet dit vakgebied tekort. Ook ‘in leven’ valt er veel te regelen en dus te adviseren.

Kort gezegd kan je het doel van estate planning omschrijven als het fiscaal zo voordelig mogelijk over dragen van vermogen aan de erfgenamen. Inherent hieraan is om de erfbelasting zo laag mogelijk te houden. Civiel en fiscaal recht ontmoeten elkaar hier dus ook. En dat zie je ook terug in de vacatures voor estate planners.

Estate planning geeft rust

Wat gebeurt er met het vermogen van de klant na dat hij of zij overleden is? Een estate planning adviseur is van grote waarde bij de bepaling van het antwoord en regelt de zaken zo dat de klant er vanuit kan gaan dat:

  • de nabestaanden zorgeloos achter worden gelaten
  • hij of zij zelf bepaalt aan wie en wanneer het vermogen wordt overgedragen
  • erfbelasting en schenkbelasting worden bespaart
  • de continuïteit van de onderneming is gewaarborgd

Vacature estate planner

Estate planning bij een accountants- en belastingadvieskantoor

Als klant ben je bij een accountants- en belastingadvieskantoor op de juiste plek! Zeker als het kantoor al betrokken is bij het bedrijf van de klant. Vanuit de accountancy praktijk is er zicht op de cijfers en vanuit de fiscale praktijk op de fiscaliteit/ belastingen. Een bron van kennis die het voor de estate planner mogelijk maakt om goed te adviseren over het vermogen. Alle cijfers zijn immers bekend. Het is ook daarom dat we een stijgende trend zien; steeds meer kantoren kennen tegenwoordig een estate planning praktijk, vaak ondergebracht bij een family desk of office. Dit betekent ook dat het aantal vacatures toeneemt. Toch blijkt dat nog lang niet alle kantoren inspelen op deze behoefte volgens een enquête van Novak die is gehouden onder kantoorleden van de MKB-organisatie.

Daarom vertrouwen klanten steeds vaker op de ‘family offices’ die accountants- en belastingadvieskantoren bieden. Doel daarbij is de vele aspecten van het vermogensbeheer van een familie in goede banen leiden. Complexe juridische en fiscale kwesties spelen hierbij een hoofdrol.

Welke vacatures hebben we binnen de estate planning praktijk?

Het is om meerdere redenen interessant om contact op te nemen met ons bureau. We hebben niet alleen ruim 30 jaar ervaring, maar werken ook deskundig en snel. Transparantie en betrouwbaarheid zijn ons op het lijf geschreven. De juiste begeleiding in je volgende stap naar een eerste of nieuwe baan zet je daarom met succes dankzij onze expertise en bemiddeling.

Kom gerust eens praten en ervaar zelf wat wij voor je kunnen doen!

Bel ons of stuur direct een e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.