Fiscalist of accountant en solliciteren via een jobboard of vacaturesite; is dat verstandig?

Fiscalist solliciteren vacaturesite

Fiscalist of accountant en solliciteren via een jobboard of vacaturesite; is dat verstandig?

Wij krijgen met regelmaat reacties van potentiële kandidaten op vacatures via vacaturesites. Wat opvalt is hoe slordig dit proces vaak verloopt. Men klikt twee of drie verschillende vacatures aan en reageert/solliciteert dan relatief makkelijk met eenzelfde soort, zeer beknopt en kaal ‘cv’. Dit cv lijkt een standaard te zijn (door kandidaat ingevuld) dat dan wordt gecreëerd door de vacaturesite zelf.

Als wij op deze reacties dan nabellen, dan blijkt dat veel waardevolle informatie er niet in staat. Men weet eigenlijk ook niet goed wat er eigenlijk wordt verzonden naar de bedrijven of kantoren achter de vacatures. Ook een korte motivatie waaruit blijkt waarom men reageert op een bepaalde vacature, ontbreekt. Geen verwijt, want men kan die informatie gewoonweg nergens kwijt.

Kortom, het komt over als ongeïnteresseerd en gemakkelijk even ‘aankloppen’ met beperkte informatie en nog minder aandacht. En dat verwacht je niet van een fiscalist of accountant die wetenschappelijk onderwijs heeft genoten. Men verwacht dan eigenlijk ook niet dat de fiscalist zal solliciteren via een vacaturesite.

Hoe kom je over als werkgever op een vacaturesite?

Als intermediair bespreken we vaak werving en selectie perikelen met onze opdrachtgevers. Heeft het posten van een vacature zin? Zijn abonnementen op vacaturesites nuttig? Waar zit je doelgroep: nationale vacaturebank, Indeed, StepStone of LinkedIn. Hoe communiceer je met je doelgroep? Moet je aanwezig zijn op een vacaturesite? Zo maar een paar vragen die regelmatig aan bod komen.

Wij merken in het bijzonder dat de grotere sites; Indeed, Nationale Vacaturebank etc. niet populair zijn. Het zijn juist van die sites dat men de reacties met argus ogen bekijkt. Eén van onze opdrachtgevers (accountantskantoor) gaf aan dat hij de ‘Indeed-kandidaten’ en dan met name fiscalisten & accountants links laat liggen. Indeed werkt prima voor een ondersteunende functies zoals een secretaresse. Maar van een ervaren fiscalist of accountant mag je verwachten dat die zich op een andere manier ‘presenteert’. Een andere opdrachtgever vond het zelfs overkomen als een wanhoopsdaad als je je inschrijft bij Indeed of Monsterboard. Het lijkt alsof niemand je wilt of je wil er geen tijd aan besteden. Dus zet je je extreem breed neer en dan ook nog met een relatief beroerd c.v.. Alsof je roept; “Wie wil mij hebben”? Niet bepaald een stijl die bij een accountant of fiscalist past. En zeker in deze arbeidsmarkt.

Bel ons voor het inplannen van een afspraak of stel je vragen per e-mail. We komen er altijd zo snel mogelijk op terug.

Om die nieuwe mogelijkheden eens te verkennen nodigen we je uit om met ons in gesprek te gaan. Je kunt een gesprek inplannen met een van onze consultants.

Benieuwd wat Adviesgroep '88 voor je kan betekenen?