Accountancy Vacature

Werkzaamheden Accountant


Wat doet een accountant?


Als accountant kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen. Wat die cijfers u vertellen, moet u goed kunnen vertalen. De ene keer moet u vertellen dat een medewerker het mogelijk verkeerd heeft ingeschat en een andere keer kunt u een directeur het nieuws brengen dat hij een flinke winst heeft gemaakt.


Achter de cijfers..


Als accountant (AA of RA) komt u bij allerlei soorten bedrijven, instellingen, ministeries of internationale ondernemingen over de vloer. Aan de hand van de cijfers ziet u of het goed of slecht gaat. De cijfers vertellen u in feite bijna alles! Bijvoorbeeld dat een bepaalde investering onverantwoord is of dat een bedrijf klaar is te worden verkocht. Of denk aan een beursgang. In sommige bedrijven analyseert u hoe verschillende afdelingen, zoals inkoop, marketing en personeel, zijn opgezet. Gaat alles wel volgens de regels en wordt het efficiënt gedaan? Vaak bent u in staat te constateren dat het anders of beter georganiseerd zou moeten worden en dan adviseert u direct de directie van de onderneming. De kleinere bedrijven (MkB) ondersteunt u bij het voeren van de administratie en daarvan stelt u de jaarrekeningen samen. Daarnaast adviseert u de ondernemer in bedrijfseconomische, fiscale en juridische zaken en soms op het gebied van automatisering.


Controleren en goedkeuren


Eén keer per jaar worden de cijfers voor de jaarrekening van een bedrijf of instantie op een rij gezet. Daaruit blijkt hoe de geldstromen van die onderneming zijn gelopen. Als deze cijfers kloppen, geeft de accountant een goedkeurende verklaring af. Die verklaring is erg belangrijk. Voor banken, om te beslissen of ze een lening willen geven. Voor aandeelhouders, om te zien hoe er met hun geld om is gegaan en of er bijvoorbeeld wel winst is gemaakt. En voor de overheid, bij het verstrekken van subsidies.


Wat verdient een accountant? Of is het marktconform?


Verdient u vergeleken met vergelijkbare collega's weinig, normaal of veel? Bereken via enkele muisklikken uw 'marktconforme' salaris op Accountant.nl.
De vernieuwde tool 'Wat verdien ik?' op Accountant.nl is gebaseerd op gegevens verzameld voor het Accountancy Beloningsonderzoek 2009 van de NIvRA. Zowel openbaar accountants, intern accountants, overheidsaccountants als accountants in business kunnen met het instrumentje in een handomdraai bepalen wat ze gemiddeld zouden moeten verdienen. Vul in hoeveel jaar ervaring u heeft, de sector waar u werkt
en - voor openbaar accountants - de grootte van het kantoor, en zie het antwoord.


Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uVacature Aanmelden

Op het gebied van werving en selectie van accountants en fiscalisten binnen het openbare beroep en voor het bedrijfsleven zijn we marktleider. Wij beschikken over een enorme know how en dankzij ons grote netwerk van ambassadeurs (oud-kandidaten!) kunnen we inspelen op elke vacature.
Vacature Aanmelden


Fusievoorstel NIVRA & NOvAA

Door de leden van NOvAA en NIVRA is op 16 december 2009 in grote meerderheid ingestemd met een fusie. Ook in de slotpeiling bleek grote steun voor de fusie
Fusievoorstel NIVRA & NOvAA


Werkzaamheden Accountant

Als accountant kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen.
Werkzaamheden Accountant


Salaris Accountant

Er zijn veel MKB- gerichte kantoren die de salarisschalen van het SRA hanteren. Ondanks deze richtlijnen zijn de salarisverschillen tussen de verschillende kantoren overduidelijk.
Lees meer.. Salaris Accountants


Opleiding Accountant

Als u de opleiding tot administrateur (assistent-accountant) hebt gevolgd op het mbo, niveau 4, kunt u tevens doorstromen naar de hbo-opleiding Bachelor in Accountancy.
Opleiding Accountant


Werkzaamheden Fiscalist

Een fiscalist verzorgt kort gezegd fiscaal advieswerk. Dat wil zeggen als je bij een accountants- en belastingadvieskantoor werkzaam bent.
Werkzaamheden Fiscalist


Curriculum Vitae Fiscalist

Een goed CV is heel belangrijk als je een functie wilt vinden binnen het fiscale werkveld. Een strak, beknopt maar informatief CV maakt soms het verschil. Het CV dient dan ook volledig fiscaal gericht te zijn. Hoe doet u dat? Hier volgen enkele tips voor een goed CV.
Curriculum Vitae Fiscalist


Opleiding Fiscaal

Over het algemeen heeft een fiscalist een universitaire studie gevolgd en wel de studie Fiscaal Recht. Eenmaal klaar dan wordt er veelal verlangd dat je een vervolgstudie doet.
Opleiding Fiscaal