Vacatures Accountancy

Salaris accountant


Via diverse basisopleidingen kunt u uiteindelijk AA (Accountant Administratieconsulent of CA) of RA (Registeraccountant) worden:

Wat is arbeidsmarktconform binnen de Accountancy? Aan welk salaris moet u denken als (assistent) accountant?


Er zijn veel MKB- gerichte kantoren die de salarisschalen van het SRA hanteren. Ondanks deze richtlijnen zijn de salarisverschillen tussen de verschillende kantoren overduidelijk. Al helemaal als u de salarissen van de kantoren van diverse omvang naast elkaar zou leggen. Wij hebben in de loop der jaren de diverse salarissen tegen het licht gehouden. Assistent accountant AA of RA en benieuwd naar de verdiensten?

Vooropgesteld, de volgende zaken zijn van invloed op de salarisontwikkeling:
1. het jaar van starten of overstappen: overstappen in een krappe of ruime arbeidsmarkt is van grote invloed.
2. gestart bij een klein of groot, commercieel kantoor.
3. de regio: beloningsstructuren zijn provincieafhankelijk.
4. commerciële verantwoordelijkheid.

Wilt u weten wat u waard bent? Neem contact op met Peter Tijssen voor RA of Petra van Onna voor AA.M.b.t. de secundaire arbeidsvoorwaarden:


De meeste kantoren (klein tot/met Big Four) kennen in ieder geval een pensioenregeling waarbij 2/3 wordt vergoed door de werkgever, een onkostenvergoeding van gemiddeld €75,- netto per maand. De leaseregeling geldt steeds vaker voor functies waarbij een commercieel verwachtingspatroon geldt: bijvoorbeeld een (senior)manager die regelmatig naar de klant moet. Vakantiedagen zijn vrijwel overal conform de wet.
Voor een beginnend assistent accountant HBO/WO afgerond hanteert het SRA (en dus ook de meeste MKB-gerichte kantoren) een range van € 1.950,- tot € 2.800,-.
Standaard hanteren de meeste kantoren een jaarcontract als uitgangspunt, ook als sollicitanten uit een contract voor onbepaalde tijd komen. Mocht een contract voor onbepaalde tijd echt een harde eis zijn alvorens u een overstap wilt maken, raden wij u aan dit bij de salarisonderhandeling mee te nemen.Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uVacature Aanmelden

Op het gebied van werving en selectie van accountants en fiscalisten binnen het openbare beroep en voor het bedrijfsleven zijn we marktleider. Wij beschikken over een enorme know how en dankzij ons grote netwerk van ambassadeurs (oud-kandidaten!) kunnen we inspelen op elke vacature.
Vacature Aanmelden


Fusievoorstel NIVRA & NOvAA

Door de leden van NOvAA en NIVRA is op 16 december 2009 in grote meerderheid ingestemd met een fusie. Ook in de slotpeiling bleek grote steun voor de fusie
Fusievoorstel NIVRA & NOvAA


Werkzaamheden Accountant

Als accountant kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen.
Werkzaamheden Accountant


Salaris Accountant

Er zijn veel MKB- gerichte kantoren die de salarisschalen van het SRA hanteren. Ondanks deze richtlijnen zijn de salarisverschillen tussen de verschillende kantoren overduidelijk.
Lees meer.. Salaris Accountants


Opleiding Accountant

Als u de opleiding tot administrateur (assistent-accountant) hebt gevolgd op het mbo, niveau 4, kunt u tevens doorstromen naar de hbo-opleiding Bachelor in Accountancy.
Opleiding Accountant


Werkzaamheden Fiscalist

Een fiscalist verzorgt kort gezegd fiscaal advieswerk. Dat wil zeggen als je bij een accountants- en belastingadvieskantoor werkzaam bent.
Werkzaamheden Fiscalist


Curriculum Vitae Fiscalist

Een goed CV is heel belangrijk als je een functie wilt vinden binnen het fiscale werkveld. Een strak, beknopt maar informatief CV maakt soms het verschil. Het CV dient dan ook volledig fiscaal gericht te zijn. Hoe doet u dat? Hier volgen enkele tips voor een goed CV.
Curriculum Vitae Fiscalist


Opleiding Fiscaal

Over het algemeen heeft een fiscalist een universitaire studie gevolgd en wel de studie Fiscaal Recht. Eenmaal klaar dan wordt er veelal verlangd dat je een vervolgstudie doet.
Opleiding Fiscaal