vacatures fiscaal

Opleidingen voor fiscalisten


Welke opleiding heeft een fiscalist gedaan?


Over het algemeen heeft een fiscalist een universitaire studie gevolgd en wel de studie Fiscaal Recht.

Eenmaal klaar dan wordt er veelal verlangd dat je een vervolgstudie doet. Voor de grote kantoren (de zgn. Big Four: Ernst & Young, KPMG Meijburg, PricewaterhouseCoopers en Deloitte) is dit vaak de opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, afgekort: NOB. Een pittige studie die je vaktechnisch tot een nog hoger niveau brengt, maar ook inspeelt op je vaardigheden als adviseur.

De kleinere kantoren vragen vaak om het volgen van de studie aan de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs, afgekort: FB. Een vergelijkbare studie, die meer gericht is op de nationale fiscale adviespraktijk.

Verschil HBO of WO opleiding fiscaal


Er zit verschil tussen een HBO en WO opleiding richting fiscaal, als je eenmaal aan het werk gaat bij een accountants- en belastingadvieskantoor. Een HBO-er zal vaak in de aangiftepraktijk starten en een WO-er in de gemengde praktijk, dat wil zeggen, een praktijk die bestaat uit aangifte- en advieswerk. Ook zien we dat een WO opleiding vaker gevraagd wordt voor een internationale adviespraktijk en een HBO opleiding voor de nationale (MKB) praktijk. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op.

Die uitzondering vind je vaak bij kleinere accountants- en belastingadvieskantoren. Omdat deze meestal MKB gericht zijn, zal je met een HBO opleiding vaak direct in de gemengde praktijk terecht komen. Omdat je met een vennoot samenwerkt kan het zijn dat je op basis van vertrouwen, steeds leukere en interessantere advieswerkzaamheden krijgt. Studenten denken vaak dat de carrièremogelijkheden uitsluitend bij de Big Four liggen, maar dat is zeker niet altijd waar.

Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uVacature Aanmelden

Op het gebied van werving en selectie van accountants en fiscalisten binnen het openbare beroep en voor het bedrijfsleven zijn we marktleider. Wij beschikken over een enorme know how en dankzij ons grote netwerk van ambassadeurs (oud-kandidaten!) kunnen we inspelen op elke vacature.
Vacature Aanmelden


Fusievoorstel NIVRA & NOvAA

Door de leden van NOvAA en NIVRA is op 16 december 2009 in grote meerderheid ingestemd met een fusie. Ook in de slotpeiling bleek grote steun voor de fusie
Fusievoorstel NIVRA & NOvAA


Werkzaamheden Accountant

Als accountant kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen.
Werkzaamheden Accountant


Salaris Accountant

Er zijn veel MKB- gerichte kantoren die de salarisschalen van het SRA hanteren. Ondanks deze richtlijnen zijn de salarisverschillen tussen de verschillende kantoren overduidelijk.
Lees meer.. Salaris Accountants


Opleiding Accountant

Als u de opleiding tot administrateur (assistent-accountant) hebt gevolgd op het mbo, niveau 4, kunt u tevens doorstromen naar de hbo-opleiding Bachelor in Accountancy.
Opleiding Accountant


Werkzaamheden Fiscalist

Een fiscalist verzorgt kort gezegd fiscaal advieswerk. Dat wil zeggen als je bij een accountants- en belastingadvieskantoor werkzaam bent.
Werkzaamheden Fiscalist


Curriculum Vitae Fiscalist

Een goed CV is heel belangrijk als je een functie wilt vinden binnen het fiscale werkveld. Een strak, beknopt maar informatief CV maakt soms het verschil. Het CV dient dan ook volledig fiscaal gericht te zijn. Hoe doet u dat? Hier volgen enkele tips voor een goed CV.
Curriculum Vitae Fiscalist


Opleiding Fiscaal

Over het algemeen heeft een fiscalist een universitaire studie gevolgd en wel de studie Fiscaal Recht. Eenmaal klaar dan wordt er veelal verlangd dat je een vervolgstudie doet.
Opleiding Fiscaal