Accountancy Vacatures

Opleidingen voor Accountants


Via diverse basisopleidingen kunt u uiteindelijk AA (Accountant Administratieconsulent of CA) of RA (Registeraccountant) worden:

HBO-opleiding:Vooropleiding: havo met profiel E&M of mbo Administrateur


Als u de opleiding tot administrateur (assistent-accountant) hebt gevolgd op het mbo, niveau 4, kunt u tevens doorstromen naar de hbo-opleiding Bachelor in Accountancy.


Als u havo hebt gedaan, kunt u instromen in de hbo-opleiding Bachelor in Accountancy. Als u accountant wilt worden, is het handig als u het profiel E&M kiest of in elk geval de vakken Economie en Wiskunde in uw pakket hebt. Het vak M&O is ook een prima voorbereiding, maar geen eis. U kunt niet-gevolgde vakken altijd nog met een extra cursus bijleren, maar dat kost u meer tijd.


Accountant-Administratieconsulent wordenAls u op het hbo Accountancy gaat studeren kunt u Accountant-Administratieconsulent (AA) worden. Als u bent afgestudeerd hebt u een Bachelortitel in de Accountancy en de AA-titel. U bent vanaf de middelbare school tot aan de AA-titel 7 tot 9 jaar bezig: 5,5 tot 6 jaar studeren en (deels gelijktijdig) een praktijkstage van 3 jaar. U hebt dus al veel werkervaring als u afgestudeerd bent.Hbo Bachelor in Accountancy


Bij veel hogescholen kunt u hiervoor terecht. Als u graag een wat bredere basis wilt, kunt u ervoor kiezen om eerst Bedrijfseconomie of Economie te gaan studeren. U kunt daarna alsnog kiezen voor Accountancy. Na uw post bacheloropleiding mag u zelf Accountant-Administratieconsulent noemen. Tijdens deze opleiding doet u veel praktijkervaring op. Deze opleiding wordt alleen in deeltijd gegeven.WO opleiding:Registeraccountant worden


Als u Accountancy gaat studeren op een universiteit, dan kunt u reg¬isteraccountant (RA) worden. Als u bent afgestudeerd dan bent u Master of Science in Accountancy en RA. U bent vanaf de middelbare school tot aan de RA-titel 9 tot 11 jaar bezig: 7,5 tot 8 jaar studeren en (deels gelijktijdig) een praktijkstage van 3 jaar. Ook hierbij doet u dus weel werkervaring op.Bachelor of Science in Accountancy


U kunt ook kiezen voor een combinatie van leren en werken in een universitaire deeltijdopleiding. U werkt dan vier dagen voor een accountantskantoor en volgt één dag in de week college. Naast uw studie verdient u meteen een salaris en uw opleiding wordt (voor het grootste deel) betaald door uw werkgever. Deze opleiding kunt u volgen bij: NIVRA-Nyenrode


Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uVacature Aanmelden

Op het gebied van werving en selectie van accountants en fiscalisten binnen het openbare beroep en voor het bedrijfsleven zijn we marktleider. Wij beschikken over een enorme know how en dankzij ons grote netwerk van ambassadeurs (oud-kandidaten!) kunnen we inspelen op elke vacature.
Vacature Aanmelden


Fusievoorstel NIVRA & NOvAA

Door de leden van NOvAA en NIVRA is op 16 december 2009 in grote meerderheid ingestemd met een fusie. Ook in de slotpeiling bleek grote steun voor de fusie
Fusievoorstel NIVRA & NOvAA


Werkzaamheden Accountant

Als accountant kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen.
Werkzaamheden Accountant


Salaris Accountant

Er zijn veel MKB- gerichte kantoren die de salarisschalen van het SRA hanteren. Ondanks deze richtlijnen zijn de salarisverschillen tussen de verschillende kantoren overduidelijk.
Lees meer.. Salaris Accountants


Opleiding Accountant

Als u de opleiding tot administrateur (assistent-accountant) hebt gevolgd op het mbo, niveau 4, kunt u tevens doorstromen naar de hbo-opleiding Bachelor in Accountancy.
Opleiding Accountant


Werkzaamheden Fiscalist

Een fiscalist verzorgt kort gezegd fiscaal advieswerk. Dat wil zeggen als je bij een accountants- en belastingadvieskantoor werkzaam bent.
Werkzaamheden Fiscalist


Curriculum Vitae Fiscalist

Een goed CV is heel belangrijk als je een functie wilt vinden binnen het fiscale werkveld. Een strak, beknopt maar informatief CV maakt soms het verschil. Het CV dient dan ook volledig fiscaal gericht te zijn. Hoe doet u dat? Hier volgen enkele tips voor een goed CV.
Curriculum Vitae Fiscalist


Opleiding Fiscaal

Over het algemeen heeft een fiscalist een universitaire studie gevolgd en wel de studie Fiscaal Recht. Eenmaal klaar dan wordt er veelal verlangd dat je een vervolgstudie doet.
Opleiding Fiscaal